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No. Question Answer 

1.  
We have plenty references of system analysis 

and new energy planning, including 

distributed energy from different source, but 

due to short of time of preparing the bidding 

document, we hereby wish to apply for ONE 

WEEK extension of date of submission, to 

submit on 8.12.2017, so we have enough time 

to prepare the document and travel to deliver it 

at your office.  

 

Please note that no  extension of the date of 

submission shall be granted. 

2.  

Could you please give answers/clarifications 

to the following questions: 

1. Is there a difference between a 

subcontractor and a consortium partner, beside 

limitation of subcontracting to 25% of contract 

value?   

2. Can a non-EU business be either a 

subcontractor or consortium partner?  

3. Do subcontractors need to submit the 

Declarations form?  

 

1. Please note that there is a threshold 

on subcontracting cannot exceed 

the 25% but can be distributed 

among subcontractors. It need to be 

stressed that the legal nature of 

subcontracting differs from a legal 

nature of a consortium namely i.e. 

liabilities and obligations. 

2. Please refer to article 11. Eligibility 

of the CN: 

Participation is open to all natural persons 

who are nationals of and legal persons 

(participating either individually or in a 

grouping – consortium - of tenderers) 

which are effectively established in a  

Member State of the European Union or in 

a eligible country or territory  as defined 

under the Regulation (EU) N°236/2014 

establishing common rules and procedures 

for the implementation of the Union's 

instruments for external action (CIR) for 

the applicable Instrument under which the 

contract is financed (see also heading 29 

below) . Participation is also open to 
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international organisations. 

3.  Subcontractors do not need to 

submit forms. 

 


